Henk (in memoriam) & Hannie Minderhoud

Vanaf 1995 zijn we werkzaam in Nicaragua. Aanvankelijk werkte Henk alleen voor INDEF, een evangelisatie instituut in Nicaragua, maar na een jaar zijn we samen begonnen met werken aan de basis, met de bedoeling om te evangeliseren, gemeenten te helpen stichten en vanuit deze gemeenten in de wijk dienstbaar te zijn met allerlei projecten.

Corine Guijt

9-9-’09, voor mij een heel bijzondere datum. Dat is namelijk de dag dat ik voor het eerst naar Nicaragua ging. Voor mij een levensveranderende ervaring. Wat heb ik daar veel geleerd. Eén van de andere vrijwilligers zei tegen mij dat het wel eens goed voor mij zou kunnen zijn om naar buitenland te gaan. Eerst dacht ik dat hij gek was, dat ik dat niet zou kunnen. Maar achteraf ben ik zo blij dat ik geluisterd heb, ik hoefde namelijk niet alleen te gaan.

Daan Weststrate

Mijn naam is Daan Weststrate, 27 jaar, uit Ede en werkzaam bij de ChristenUnie als Adviseur. Al lange tijd ben ik betrokken met het werk in Nicaragua. In 2004 voor het eerst deelgenomen aan een jongerenreis uit Goes naar Nicaragua. Daar was ik zo van onder de indruk dat ik graag op de een of andere manier terug wilde. Die kans kreeg ik sneller dan ik dacht.

Joël de Baat

Hey mijn naam is Joël. In de zomervakantie van 2008 ben ik voor het eerst in Nicaragua geweest. Daar ben ik voor 3,5 week op werkvakantie geweest met een jongerengroep uit De Ark in Ede. We hebben meegewerkt aan een bouwproject en hebben daar geholpen bij het bouwen van huizen voor de allerarmsten. Dit hebben wij samen gedaan met de lokale bevolking en een ex-bende uit de hoofdstad Managua.

Jaap Walhout

Sinds 2007 is Nicaragua een ‘rode draad’ in mijn leven te noemen. Bevangen door de armoede, het prachtige land van vulkanen en meren en het heerlijke tropische klimaat, volledig gehuld in Latino sfeer. Na deelname aan een werkvakantie – vanuit de Levensbron gemeente (Goes) – ben ik meerdere keren terug gegaan. O.a. om zelf een aantal werkvakanties te begeleiden. De laatste keer was dit met een record aantal; 31 Zeeuwse jongeren.

Adri Amperse

Ik ben Adrie Amperse, geboren eind 1959 en wonend in Kortgene, een dorp tussen Goes en Zierikzee in Zeeland. Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen en 1 leuke schoondochter. In het dagelijks leven ben ik handelaar in landbouwproducten en actief betrokken bij het werk in de Herv. Gemeente de Levensbron te Goes. De link met Nicaragua is gekomen door de vriendschap die er al snel was tussen Henk en Hannie Minderhoud en ons gezin toen zij woonden in Kortgene.

Gebrand van Beek

In 2002 ben ik voor een vrijwilligersperiode in Nicaragua geweest. Samen met Herman Harbers en mensen uit Managua heb ik gewerkt aan het opzetten van een computerlokaal –opleiding. Tijdens deze periode woonde ik in een huisje achter de kerk van San Rafael. Een tijd die ik nooit meer zal vergeten, de kennismaking met echte armoede, het harde leven in een NIcaraguense volksbuurt maar ook zeker en vooral de hartelijkheid en gastvrijheid van de mensen is me altijd bij gebleven.

Harm Postema

Sinds mijn 1ste bezoek aan Nicaragua in 2005, heeft dit land en hebben de mensen mij niet meer losgelaten. Dat jaar heeft mijn vrouw Rieneke mij ‘haar’ Nicaragua laten zien. Rieneke heeft in 1999 een vrijwilligersjaar in Masaya gedaan en is daarna regelmatig terug geweest. Ik ben echt getroffen door de armoede. Maar ook de dankbaarheid aan God voor de zegeningen die ze wel hebben en de warmte voor ons.

Andre Moree

In 2002 werd mij gevraagd om voor het eerst een jongerenreis naar Nicaragua te helpen organiseren. Niet zo maar een reis maar een bouwvakantie. Dit alles onder de leiding van Henk en Hannie Minderhoud. We zijn in de zomer van 2003 gegaan en het was afzien voor iedereen: ziekte, hitte, bijna iedere dag hetzelfde voedsel maar het was onvergetelijk voor iedereen. Ik zelf heb daar het woord dankbaarheid leren spellen.

Dineke de Hond - Schipper

In 2004 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Nicaragua. Met een groep jongeren uit de Levensbron in Goes vertrokken we, onder leiding van John Lindhout, naar de andere kant van de wereld! Het was een hele boeiende ervaring en het liet mij niet meer los. De armoede, de hartelijkheid van de mensen, de negatieve spiraal van problemen. Het was zo sterk dat ik besloot om een jaar na mijn opleiding vrijwilligerswerk te gaan doen in dit land.

John

Binnen de Stichting heb ik de taak van voorzitter. Ik doe dat al weer meer dan 10 jaar maar kom al sinds 1995 regel matig in Nicaragua voor zowel werk als privé. Voor ons gezin speelt Nicaragua een belangrijke rol. Samen met mijn vrouw Marjan heb ik een periode in Nicaragua gewoond. De laatste jaren komen we in Nicaragua om projecten te begeleiden of om op vakantie te gaan. Sinds kort zijn we ook een kleine bakkerij gestart om daarmee bij te dragen aan creëren van werk (www.galletasdoro.com).