Locaties

 main-locaties

Stichting Vrienden voor Nicaragua is sinds 1999 actief in Nicaragua op diverse locaties in Nicaragua. Vanuit Nederland zijn er diverse groepen die het werk ondersteunen in Nicaragua.

Ede

EDEDe thuisfrontcommissie uit Ede bestaat uit een divers gezelschap maar met een hart voor de mensen in Nicaragua en het werk wat Henk en Hannie onder hen verrichten.

Het doel is om het werk van Henk en Hannie en daarmee onze broeders en zusters te ondersteunen. Dit gebeurt door middel van het geven van informatie en het voeren van acties. Tevens gaat Henk regelmatig voor in de Ark gemeente om op die manier Gods woord te verkondigen in het licht van het werk in Nicaragua.

Register to read more...

Masaya

MasayaMasaya is een kleine stad op ongeveer 30km van de hoofdstad Managua, bekend om haar hangmatten en handnijverheid. Prachtig gelegen tussen twee kratermeren met een stadscentrum met diverse gebouwen uit de tijd van de Spaanse overheersing. Voor veel Nederlanders is Masaya een ‘thuisbasis’ geworden, een plaats met goede herinneringen van de projecten die ze gedaan hebben de afgelopen jaren vanuit de Stichting Vrienden voor Nicaragua.

Register to read more...

Goes

GOESDe relatie tussen de hervormde gemeente De Levensbron in Goes en Nicaragua start in 1995 met de uitzending van het zendelingenechtpaar Minderhoud. In eerste instantie om te gaan werken via de Gereformeerde Zendingsbond bij het evangelisatie-instituut INDEF. Op wonderlijke wijze ontstaat het werk van de Iglesia Reformada in het buurtschap San Rafael in Nicaragua.

Register to read more...

San Rafael - Tipitapa

TipitapaDit is San Rafael

Rijssen

RijssenAl vele jaren is er een intensieve band tussen de hervormde gemeente in Rijssen en het werk van Henk en Hanny Minderhoud in Nicaragua. In het begin zijn er enkele personen uit de gemeente voor een aantal maanden in Nicaragua geweest. In 2009 is het groter aangepakt en is het idee uitgewerkt om in 2010 met een bouwgroep van 18 personen naar Nicaragua af te reizen en het project “Los Rosales Floreceran”( de rozen zullen bloeien) te ondersteunen.

Register to read more...

Managua

ManaguaDe band tussen Managua en Ds. Henk Minderhoud en zijn vrouw dateert vanaf 1998. Al eerder was Ds. Minderhoud werkzaam in Masaya en San Rafael. Er werd een bijbelstudiegroep begonnen in Managua met de fam. Rocha. Van het een kwam het andere en uiteindelijk is hier ook een Iglesia Reformada ontstaan. De kerk kreeg een plaatsje in de wijk 'Venezuela'. 

Register to read more...

Nieuw-Lekkerland

NieuwLekkerLand In 1999 hoorde ds. Minderhoud dat een groep mensen uit Nieuw-Lekkerland een weeshuisje in Malawi had gebouwd en daarvoor zelf de financiële middelen had verworven. Dit was voor hem de aanleiding om een van de groepsleden te bellen met de vraag of er ook interesse was om een dergelijk project in Nicaragua te doen. Ds. Minderhoud kwam naar Nieuw-Lekkerland en na een avond praten was er een plan voor het eerste project, waarna er nog velen zouden volgen. Bouwgroep Nieuw-Lekkerland was een feit.

 

Register to read more...

Chillamatillo

ChillamatilloDit is Chillamatillo

© Stichting Vrienden voor Nicaragua 2013   |  Contact   |   Nieuws   |    Doneren